Oddesund er klar med nye oplevelser

Onsdag, december 12, 2018

Den 4. december blev det nye Oddesundtårn indviet som nyt vartegn Oddesund og en indgangsport til Geopark Vestjylland og den 15. december 2018 åbner kunsthallen Regelbau 411 en ny udstilling med titlen "Sus" i bunkerne ved siden af tårnet. Kunstudstillingen er lavet af kunstnerne Andreas Sahl Andersen, Alex Andropoulos og Falco Pols og vil være åben hver dag mellem 10 og 17 frem til den 2. februar 2019. Der er gratis adgang og man kan læse mere på www.regelbau411.dk.

Besøger man tårnet får man en introduktion til Oddesund og de mange fortællinger området rummer og de muligheder der er for yderligere oplevelser i løbet af året med vandreture, fuglekigning, fiskeri, samling af sten, dykning, plukning af urter til snaps og madlavning og meget andet. Tårnet bringer gæsterne op i 12,5 meters højde og giver en flot udsigt over området. Undervejs op gennem tårnet får man fortællinger om området og nogle af de markante personer, som har levet her. Man kan lære noget om naturen, geologien og hvordan Limfjorden blev skabt samt stifte bekendtskab med nogle lokale malere, som har malet smukke landskabsmalerier af området. I tårnet er der desuden formidling om dyrelivet både over og under vandet, med forskellige undervandsfilm. Endelig byder tårnet på droneoptagelser og smukke billeder fra området. Vejret kan man også lære noget om, da brovagtens skærm og de data, han modtager om vejrforholdene, bliver vist i tårnet.

Som turist kan du finde information om begivenheder i lokalområdet samt overnatningsmuligheder, spisesteder og lignende via informationsskærmen i tårnets indgang. Adgang til tårnet er gratis og der vil være åbent hver dag mellem 8.00 og 22.00.

Der er desuden en afmærket vandrerute på 3,2 km rundt på Oddesund Nord med start ved lågen ind til indhegningen lige nord for tårnet. Ruten er desuden vist på www.friluftsguiden.dk.

 

 

Del denne side