Nissum Fjord

Nissum Fjord Netværket

Foto: Søren Raarup

Nissum Fjord Netværk er en forening, hvis formål er at skabe offentlig adgang til Nissum Fjord og dens omgivelser. 

Desuden ønsker vi at fremme kultur, turisme og erhvervslivet omkring Nissum Fjord samt støtte, inspirere og virke som igangsætter for aktiviteter hele vejen rundt om Nissum Fjord.

Nissum Fjord Netværket og Geopark Vestjylland

Nissum Fjord Netværket har gennem en årrække arbejdet på at gøre området kendt som Nissum Fjord. Deres fokus lige nu er på at anlægge en naturpark, og man kan følge projektets fremdrift på deres hjemmeside.

Der er gennem flere projekter skabt adgang til fjorden og anlagt stisystemet rundt om fjorden med indtil flere shelterpladser. Netværket arbejder på at øge kendskabet og udviklingen i området via netværket mellem de forskellige aktører. De har stort fokus på de autentiske lokale historier. Netværket varetager naturpleje omkring fjorden.

Netværket har haft succes med at samle flere begivenheder på en dag for at samle flere besøgende. - Nissum Fjord dag og åbne døre hos kunstnerne. Desuden arrangerer de guidede vandreture med overnatning for turister. Der er også andre guider tilknyttet netværket og nærmere information finder man på deres hjemmeside.

Der er mulighed for at Geopark Vestjylland kan være med til at markedsføre den nye naturpark nationalt og internationalt. Andre former for samarbejde vedr. udbyggelse og forbedring af stistystemer, løsning af praktiske opgaver og udbrede naturkendskab i folkeskolen undersøges.

Eksempler på tiltag

  • Anlæg af stistystemer og sheltere om Nissum Fjord.
  • Nissum Fjord Dag med mellem 2500-3000 besøgende.

Se Nissum Fjord Netværkets hjemmeside her...