©  Foto:

Tinkerdal Besøgssted

Tinkerdal Besøgssted er et tilbud til borgere og turister, som Naturstyrelsen Midtjylland har udviklet i samarbejde med Holstebro Kommune og borgerforeningerne i Skave og Hogager. 

Besøgsstedet er et udendørs naturrum eller indfaldsport til skoven, hvor der er forskellige faciliteter, der skal gøre det nemmere at få frisk luft, motion, rekreation, naturoplevelser og socialt samvær.

Faciliteterne henvender sig til alle aldersgrupper lige fra børn til unge, voksne og ældre. 
 
Tinkerdal rummer rummer en skovlegeplads for de mindste, en GetMoving-motionsbane for børn og voksne, et madpakke-hus for mindre grupper, en grillhytte for større grupper, en shelterborg til overnatning, borde, bænke og bålpladser.

Tag på troldejagt i skoven

Prøv om du kan finde den sovende kæmpestore trold, VildEmil, som sover et sted mellem træerne. Hvis du lover ikke at vække ham, må du gerne klatre rundt på ham.

Find vej

Tinkerdal Besøgssted ligger mellem 2 p-pladser. Mod syd ligger en mindre p-plads ved Tinkerdalsvej, og mod nord findes en større p-plads på rute 16 med offentlige toiletter. Denne p-plads fungerer også som et slags ”trail-center” – et punkt, hvorfra der udgår afmærkede vandre- og cykelruter.  
 
Her kan du starte på en ca. 30 km lang cykeltur, der bringer dig rundt i hele den 2357 ha store, statsejede Feldborg Nørreskov, d.v.s. både Borbjerg-, Sevel- og Nordre Feldborg Plantager.

Du også følge en vandrerute, der blandt andet bringer dig forbi opholdsarealet med borde, bænke og bålplads ved Hogager Dam. Der er en lille p-plads ved Hornstrupvej. 

Hunde er også velkomne 

Nord for Rute 16 findes desuden en større hundeskov med fitnessredskaber for hunde.