©  Foto:

Tinghuset i Ulfborg

Tinghuset i Ulfborg er tegnet i 1916-1917 af Skivearkitekten Erik V. Lind som byens andelsmejeri.

Den er bygget som man typisk så mejerier dengang: med den høje midtersal, mejeriet hjerte, med det høje tag og de store vinduer. Oppe på tagryggen var der en lille rytter - et udluftningshul til de varme, fugtige dampe. Den høje, slanke skorsten og perronen, hvor jungerne blev losset og læsset. Bygget i solide materialer med en lav sokkel af kampesten og en blank mur af røde mursten - og et tag med røde vingetegl. Lidt pynt skulle der også til: den trukne, hvide gesims uder taget, de små runde udsmykninger, der har siddet omkring det store midtervindue og muringen på gavlene langs taget.

Selvom man i dag har bygget om og vinduerne i Tinghuset er nye, mejerisalen muret til, nye fløje bygget til, har man hele vejen igennem taget udgangspunkt i det , der var: Andelsmejeri. (Kilde: Her var engang - Henrik Hoffmeyer)

I dag er Tinghuset kulturhus og rummer DGI Vestjylland, den kommunale Borgerservice, Lokalpolitiet, administrationen for den lokale boligforening, den lokale afdeling af Holstebro Musikskole og Lokalhistorisk Arkiv.

Desuden er Tinghuset ramme om en lang række kulturelle aktiviteter og arrangementer, som drives af Kulturforeningen Tinghuset.