©  Foto:

Thyborøn by - handel og kulturmiljø

Thyborøn må siges at have haft vokseværk siden 1879, hvor 9 huse udgjorde det, man kaldte Thyborøn. Det hyggelige lille lokalsamfund, der ligger ude på spidsen af Harboøre Tange ved Vesterhavet, har udviklet sig meget siden da.

I dag er Thyborøn et sted, der hvert år tiltrækker mange udenlandske og danske turister.

Byens største indtægtskilde stammer fra havne- og fiskeindustri, som er lykkedes at kombinere med turisme.

 

Gør en god handel og spis godt i Thyborøn

Fra havnen kan du langs handelsgaden Bredgade shoppe tøj, sko, legetøj og meget mere i de mange hyggelige butikker.

Rundt om i byen finder du en række caféer og restauranter, hvor du for eksempel kan nyde lækre fiskeretter og anden god mad fra lokalområdet.  

Hvert år afholdes der Fiskedag i Thyborøn. Fiskedagen er en stor byfest, hvor alle er velkomne. Her kan du, når entreen er betalt, spise dig mæt i diverse smagsprøver på lækker fisk og nyde musikken, der blandt andet bliver leveret af ”Tørfisk”.

”Tørfisk” er et lokalt band fra Thyborøn, og traditionen tror spiller de hvert år til Fiskedagen. Bandet er nationalt kendte for specielt sangen VLTJ – sangen om den jernbane, der kører fra Vemb over Lemvig til Thyborøn.

 

Udforsk naturen og historien ved Vesterhavet og Limfjorden

Om sommeren summer Thyborøn af liv. Glade gæster besøger de mange seværdigheder og attraktioner i byen. Du kan blandt andet besøge Sneglehuset, Sea War Museum, Rav-Huset, Kystcentret og JyllandsAkvariet. JyllandsAkvariet tilbyder forskellige former for safarier til lands og til vands.

Er familien til outdoor-aktiviteter tilbyder Thyborøn Surfcenter forskellige kurser og området byder på mange vandre- og cykelruter.

Tag en afstikker med Thyborøn–Agger Færgen og udforsk også Agger Tange og Nationalpark Thy.