Local Cooking

Local Cooking

Local Cooking er et årligt tilbagevendende arrangement, hvor restauranter kæmper om at være den bedste til at lave mad med lokale råvarer.

Hver region dyster i første runde om at være den der skal repræsentere regionen i den nationale Local cooking konkurrence. Kravet er at mindst ¾ af ingredienserne har rødder i regionen, restauranten er beliggende i. 

I 2016 blev lokal cooking i Region Midt afholdt på Uddannelsescenter Holstebro. Restaurant Under Klippen i Holstebro løb med førstepræmien til den midtjyske udgave af årets Local Cooking. De fik dermed præmien på 10.000 kr. som var sponsoreret af Enjoy Limfjorden - et tværkommunalt turismepartnerskab mellem Holstebro, Struer, Lemvig, Skive, Viborg og Morsø Kommuner. Og der var fuld valuta for Holstebro-området, da Støberiet og Nørre Vosborg tog anden- og tredjepladsen.

Den samlede vinder blev fundet ved Food Festival i Århus. Til den nationale konkurrence i 2016 var det Svinkløv Badehotel, der løb af med sejren.

Local Cookings kriterier 2016

  1. Der skal udvikles en ny ret, og restauranten skal kunne fortælle en god historie om den
  2. Det skal være en varm hovedret
  3. Retten skal bestå af råvarer, der er produceret 75% i den pågældende region. Salt, peber, eddike og olier undtaget
  4. Råvarernes geografiske oprindelse skal kunne dokumenteres
  5. Sæsonens friske råvarer skal anvendes
  6. Råvarerne skal leve op til fødevaremyndighedernes krav
  7. Restauranten forpligter sig til efterfølgende at sælge retten som enkelt ret eller del af en menu