©  Foto:

Kvinde på Kærre

Foran Det Gamle Rådhus i Holstebro står den lille Kvinde på Kærre-figur, bedre kendt som 'Maren å æ woun' af Alberto Giacometti.

 

"Borgmesteren og kommunaldirektøren brugte 210.000 kroner på at købe en lille skulptur af en tynd kvinde. Jamen, der var jo et ramaskrig", fortæller turistguide Ruth Lovmand Rasmussen. Så mange penge for sådan en bette en, lød reaktionen tilbage i 1966, hvor der også blev lagt madpakker ud til Maren, så hun kunne tage lidt på. "Med tiden har borgerne i Holstebro dog taget hende til sig, og hun er nu symbolet på al den kunst vi har", siger Ruth Lovmand Rasmussen.

Kvinde på Kærre er i dag så mange millioner kroner værd, at hun hver aften sænkes ned i jorden for at kunne sove trygt. Hun kan ses dagligt fra kl. 10 morgen til 21 aften. Læs mere.

Gratis guidet byrundtur i Holstebro

Tag med Ruth eller en af andre turistguider på en gratis byvandring til kunsten i Holstebro on onsdagen kl. 11.00 i juli og august med start fra Kvinde på Kærre. Turen går blandt andet forbi Borgerne fra HolstebroMetalsvinet og Brandmonumentet.