©  Foto:

Frilandsmuseet Hjerl Hede

Frilandsmuseet Hjerl Hede - det levende museum på heden. Rejs tilbage i tiden og oplev dagliglivet på landet for 150 år siden.

Tag hele familien med, se, sans og leg. Stuer og køkkener er befolket af frivillige, og der arbejdes på værkstederne igen. Hhusene er indrettet med originale møbler og husgeråd. Vinkelgården, Danmarks ældste bondegård fra 1546, ligger her på museet.

I sommerferien og adventsweekenderne er museet levendegjort. Damptoget kører en tur ud på heden, hestevognen rokker gennem landsbyen, og fra bageren dufter det af friskbagt brød.

På Restaurant Skyttegården kan man købe frokost eller kaffe. Madkurven kan nydes i picnichuset ved den historiske legeplads. Hunde i snor er velkomne.   

Gå ikke glip af det levende museum på heden. Tidsmaskinen er opfundet og fungerer upåklageligt, hvis man vil rejse baglæns i tiden og opleve, hvordan dagliglivet tog sig ud på landet for 150 år siden. Det kræver kun en billet til det levendegjorde Frilandsmuseum Hjerl Hede.

Tag hele familien med, se, sans og leg jer ind i fortiden. Stuer og køkkener er befolket, og der arbejdes i de glemte værksteder igen. Alle huse er indrettet med originale møbler og husgeråd, og blandt bygningerne findes blandt andet Vinkelgården, der er Danmarks ældste bondegård fra 1546.

I sommerferien og adventsweekenderne op til jul, er museet levendegjort med mere end 100 frivillige, som arbejder i huse og værksteder. Damptoget kører en tur ud på heden, hestevognen rokker sindigt af sted gennem landsbyen, og fra bageren dufter det af friskbagt brød, som man kan købe med hjem.

På Restaurant Skyttegården kan man købe frokost eller kaffe. Har man selv madkurv med, kan den nydes i picnichuset lige ved siden af den historiske legeplads. Hunde i snor er velkomne.