Ausumgaard hovedbygning

Ausumgaard - Kraftcenter for fødevarer

Foto: Geopark Vestjylland

På Ausumgaard er der velfærdsgrise med krølle på halen, en lille gårdbutik og visionen om et Kraftcenter for fødevarer, uddannelse og oplevelser.

Kraftcenter Ausumgaard er et nyt initiativ med en vision om at blive en smeltedigel for alle, som vil bidrage til tanken om bæredygtig fødevareproduktion. Helt konkret har initiativet til formål at

  • skabe en dynamisk fremtid for Ausumgaard og lokalområdet.
  • skabe nye arbejdspladser: Både i selve kraftcentret, afledt i andre fødevarevirksomheder og afledt til fødevarerelaterede erhverv.
  • skabe og markedsføre nye fødevarer, udvikle koncepter for afsætning, bidrage til uddannelse, dannelse og viden om fødevarer hos forbrugerne, samt bidrage positivt til fødevareerhvervets image.
  • indrette de nu tomme avlsbygninger på Ausumgaard til nye formål, og udvikle stedet som en katalysator for samarbejde og udvikling inden for fødevarefaget.

Geopark Vestjylland har underskrevet en interesseerklæring, hvor vi udtrykker vores vilje til at indgå i et samarbejde med Kraftcenter Ausumgaard om at udvikle nye initiativer indenfor lokale fødevarer. På kraftcenterets hjemmeside kan man følge udviklingen af projektet www.kraftcenter.dk