
Ny leder skal sætte UNESCO Global Geopark Vestjylland på landkortet
Anders Holm bliver ny sekretariatsleder for UNESCO Geopark Vestjylland fra 1. juni. Han er en erfaren udviklingsprofil, som nu får ansvaret for at styrke synligheden, opbygge stærke relationer og skabe vækst for Danmarks største UNESCO Global Geopark.
Den 1. juni tiltræder Anders Holm som ny sekretariatsleder for UNESCO Geopark Vestjylland. Han kommer dermed til at stå i spidsen for arbejdet med at formidle de unikke fortællinger om geologi i samspil med natur- og kulturarv i geoparken, der dækker Lemvig, Struer og Holstebro kommuner.
En af de første opgaver er – i samarbejde med bestyrelsen – at udvikle en ny strategi. Det er også en af grundene til, at han valgte at søge stillingen. En anden grund er, at han har fulgt udviklingen i UNESCO Geopark Vestjylland tæt, siden han selv var med til at stifte den i sin tidligere stilling som erhvervs- og udviklingschef i Lemvig Kommune.
– Jeg har været optaget af UNESCO Geopark Vestjylland, lige siden idéen blev født. Det er et fantastisk spændende projekt, og da jeg så, at stillingen som leder var slået op – og at geoparken står foran en ny strategiproces – så vidste jeg, at det var noget, jeg måtte være med til. Jeg har mange idéer til den videre udvikling, fortæller Anders Holm.
Han har solid erfaring fra både det offentlige og private erhvervsliv. Ud over jobbet i Lemvig har han bl.a. været erhvervs- og udviklingschef i Viborg Kommune, og senest kommer han fra en stilling som chefkonsulent i Regional udvikling, DI Midt Vest og DI Silkeborg-Viborg.
Nu skal han bruge sine erfaringer til at positionere UNESCO Geopark Vestjylland lokalt, nationalt og internationalt som en synlig, attraktiv og værdiskabende partner.
– Jeg ser sådan på det, at geoparken skal betyde noget for de mennesker, der bor her. Det er en fantastisk udviklingsplatform for området. Jeg kunne fx godt drømme om, at vi kan skabe en slags vartegn, som man entydigt forbinder med UNESCO Geopark Vestjylland – noget som kan skabe oplevelser, der kan være med til at trække flere turister og gæster til området. Det kræver, at vi finder de rigtige partnere og fonde, som kan se de samme muligheder og gerne vil være med, siger Anders Holm.
Den nye sekretariatsleder har boet i Holstebro med sin familie i mange år og har et indgående kendskab til både UNESCO Geopark Vestjyllands område og det lokale erhvervsliv. En god del af fritiden bruger han på at cykle.
Øge kendskabet til UNESCO Geopark Vestjylland
UNESCO Geopark Vestjyllands formand, Steffen Damsgaard, glæder sig meget over ansættelsen af Anders Holm som ny sekretariatsleder.
– Vi er i bestyrelsen meget begejstrede over at kunne byde Anders velkommen som ny leder af UNESCO Geopark Vestjylland. Jeg er som formand sikker på, at han er det helt rette valg til sammen med samarbejdspartnere og lokalsamfund at udvikle og øge kendskabet til geoparken og dens unikke geologi og kulturhistorie – og dermed indfri det fulde potentiale. På sigt vil det også være med til at styrke Vestjyllands position på det internationale UNESCO-landkort, siger Steffen Damsgaard.
UNESCO Global Geopark frem til 2028 - mindst
I 2024 blev Geopark Vestjylland recertificeret som UNESCO Global Geopark – et kvalitetsstempel, der gives til geoparker, der lever op til krav om formidling, bæredygtighed, lokal forankring og internationalt samarbejde. Geoparken er dermed godkendt til at fortsætte mindst til og med 2028.
Evalueringen omfattede 30 lokationer i hele geoparkens område – fra havet og havbunden i Nordsøen til udvalgte steder i Holstebro, Lemvig og Struer kommuner.
Der skal nu laves en ny strategi, men det er sandsynligt, at nogle af indsatserne bliver at udvikle formidlingen af geologien, kulturhistorien, klimasikringen, styrke samarbejdet med lokalsamfund og interesserede frivillige samt indgå flere partnerskaber med erhvervsliv og andre aktører.
Kontaktinformation
Anders Holm, ny sekretariatsleder for UNESCO Geopark Vestjylland, 3134 1266
Steffen Damsgaard, formand for UNESCO Geopark Vestjylland, 5174 0062