Struer Museum

Struer Museum

Foto: Struer Museum

Struer Museums udstillinger omhandler den kulturhistoriske udvikling inden for det geografiske område, der udgøres af Struer Kommune.

Museet arbejder også med emner i et lidt større regionalt perspektiv. Som tidligere trafikalt knudepunkt i Struer danner museet rammen om såvel søfart og fiskeri som jernbanens historie.

Der er en spændende udstilling om forfattermiljøet omkring Limfjordens 1907 - 1940, hvor den lokale forfatter Johannes Buchholtz og hans kone havde en central rolle at spille. Buchholtz hus er en del af Struer Museum, og her træder man ind i en historisk tidslomme.

I kælderen finder man Bang & Olufsen udstillingen, hvor man kan se eller gense historiske B & O produkter og lære mere om historien bag.

Der er en udstilling med det topografiske maleri, som adskillige kunstnere i dette århundrede har udfoldet i den vestlige del af Limfjorden, særligt ved Toftum Bjerge og på Venø.

Museet har en betydelig samling af landskabsbeskrivende malerier med værker af bl.a. Jens Søndergaard, Knud Eel, Knud Agger, Johan Sejg og Michael Sørensen.

Se mere på Struer Museums hjemmeside.