GeoparkVestjylland

Turistfiskeauktion i Thorsminde

OBS! På grund af restriktioner i forbindelse med Covid-10 afholdes der i øjeblikket IKKE turistfiskeautioner i Thorsminde! Følg med på Thorsminde bys Facebook-side

Om lørdagen kan du købe fiskemenuer i Den Røde Hal på Gammelhavn mellem kl. 11.00 - 14.00. Forudbestil gerne pr. SMS på 2739 1111.

 

 

 

 

 

Kig forbi auktionshallen i Thorsminde en lørdag i juli og august, når der afholdes fiskeauktion for turister

Her kan du opleve det ægte fiskermiljø ved Vesterhavet og auktionen, hvor budene på fiskene flyver gennem luften.

BEMÆRK: Forbehold for aflysning i forbindelse med Covid-19.

 

Auktionen går stærkt, så du skal virkelig være vågen, hvis du skal følge med!

Du er velkommen til at byde på de friskfangede fisk og købe lidt lækkert med hjem til aftensmaden. En unik oplevelse, du ikke må gå glip af.

Ingen auktion er ens og det er forskelligt hvad der er på bud, alt fra 7 til 17 forskellige slag. Der kan bl.a. være mulighed for at købe rødspætter, skærisinger, rødtunger, alm. tunger, pighvarre, slethvarre, krabbeklør, mørksej, lyssej, havkat, torsk, hummer, lange, kulmule, sølvlaks mm. 

For børnene er der et rørebassin med levende fisk.

I auktionshallen kan du købe en platte med friskstegte fisk, øl og vand.

Fiskeauktionen starter kl. 10.30. Se video fra Thorsminde.

 

Lokal fortælling...

Dagens friske fisk kommer fra Thorsminde
De er sjældent i havn samtidig. Men hvis de syv største fiskefartøjer i Thorsminde landede på en gang, kunne det snildt være med 150 tons friske fisk i lasten.

Rigtig mange rødspætter og torsk. Og pighvar. Og slethvar, kulmule eller havtaske. Fanget skånsomt med net tæt på kysten eller langt ude i Nordsøen.

Thorsminde-fiskerne er gæstfrie, og mange af dem deltager i fiskeauktionen på Gammel Havn. Hver sommer tiltrækker den stemningsfulde begivenhed både lokale og turister på jagt efter frisk fangst. Hold øje med auktionen – eller spørg en lokal. Åbningstiderne skifter – ligesom tidevandet og dagens fisk.