Borbjerg Mølle Kro

Svenskekrigen satte spor i Vejrum - cykelrute

Foto: VisitHolstebro
Aktiviteter
Turforslag
Adresse

Mosebyvej

7500 Holstebro

Denne cykelrute begynder ved Hornshøjstien i Hornshøj og fortsætter ad Mosebyvej mod Borbjerg og Hvam Mejeriby. Hvam Mejeriby opstod omkring et nyt mejeri opført i 1907. Bækken i området er det gamle herredsskel mellem Hjerm Herred og Ginding Herred.

Uden for Borbjerg ved Møllesøen ligger Borbjerg Mølle, der i dag er kro og møllemuseum. Møllens historie går tilbage til 1400-tallet. Den har bl.a. tilhørt Stubber Kloster og været fæstegård under Rydhave Slot i 1700-tallet.

Dyrelivet omkring Borbjerg Møllesø er rigt, og området er et eldorado for fugleinteresserede: Her finder du næsten alle rørskovens fuglearter. I juni kan du høre nattergalen.

Forsæt turen mod Hjerm. På sognets højeste punkt ligger Hjerm Vestre Kirke, som formentligt blev opført i 1140.

På vejen mod Vejrumstad kører du forbi Vejrum Kirke, der ligeledes er fra 1100-tallet. Kirken har et løgformet spir, hvilket viser, at den har en fortid som herregårdskirke for Ausumgaard. Kig godt på døren. Her finder du mærker af øksehug fra Svenskekrigene i 1658-60.

Fra Vejrum kører du til Sir Lyngbjerg Plantage, der var et af Vestjyllands vigtigste folkelige samlingssteder i 1860’erne. I skoven står flere politiske mindesmærker og buster bl.a. af Kong Frederik VII og enkedronning Caroline Amalie.

Rød rute på kortet. 35 km.

 

 

Adresse

Mosebyvej

7500 Holstebro

Facilities

Cykelture

For hele familien

Naturoplevelser

Selvguidede ture

Kultur og historie

Fred og fordybelse  

Måske også interessant for dig:

Se mere
Sidst opdateret af
VisitNordvestkysten, Holstebro