På sporet af Istiden - Sdr. Lem Vig

Foto: Holstebro Turistbureau
Aktiviteter
Turforslag
Adresse

Ejsing

7830 Vinderup

Kontakt

Telefon:9611 7080

Sdr. Lem Vig er en lidt upåagtet sø, der oprindelig var en vig eller en sidefjord til Limfjorden. I dag er Sdr. Lem Vig en stor ferskvandssø med et enkelt udløb i Venø Bugt. Landskabet er dannet af istidens aflejringer i slutningen af den sidste istid for 12.000 år siden. Læs mere om istiden på Geopark Vestjyllands hjemmeside.

Området er utrolig smukt og har et spændende fugle- og dyreliv. I engområderne omkring søen vokser fredede arter af gøgeurt og den sjældne slangetunge. På ruten findes rasteplads og fugletårn, hvor man kan nyde sin medbragte kaffe.

Ruten omkring søen går ad digekronen mellem Venø Bugt og Sdr. Lem Vig. Noget af ruten løber på grænsen mellem rørskov og enge. Via ruten er der også adgang til fuglereservatet Geddal Strandenge. Det er muligt at starte turen ved p-pladsen ca. midtvejs på Hostrupvej, hvor en sti fører op til diget.

Turen kan forlænges via Den Gamle Kirkesti. Stien går gennem et kuperet og meget naturskønt område. På Kirkestien passerer du ”studefolden”, hvor plancher fortæller om studedriften i gamle dage. Kirkestien er ca. 2 km

I Danmark findes der ca. 35 forskellige arter orkidéer, alle er fredet og må ikke fjernes fra naturen.

Rød rute på kortet. Turen er  6 km.

Find inspiration til flere vandreture her.

 

 

 

Adresse

Ejsing

7830 Vinderup

Facilities

For hele familien

Naturoplevelser

Kultur og historie

Fred og fordybelse  

Vandreture

Selvguidede ture

Måske også interessant for dig:

Sidst opdateret af
VisitNordvestkysten, Holstebro