Stenalderboplads på Hjerl Hede

Oldtidsvejen - Frilandsmuseet Hjerl Hede

Foto: VisitHolstebro
Attraktioner
Museer
Frilandsmuseet Hjerl Hede - det levende museum på heden. Rejs tilbage i tiden og oplev dagliglivet på landet for 150 år siden. Tag hele familien med, se, sans og leg. Stuer og køkkener er befolket af frivillige, og der arbejdes på værkstederne igen. Hhusene er indrettet med originale møbler og husgeråd. Vinkelgården, Danmarks ældste bondegård fra 1546, ligger her på museet. I sommerferien og adventsweekenderne er museet levendegjort. Damptoget kører en tur ud på heden, hestevognen rokker gennem landsbyen, og fra bageren dufter det af friskbagt brød. På Restaurant Skyttegården kan man købe frokost eller kaffe. Madkurven kan nydes i picnichuset ved den historiske legeplads. Hunde i snor er velkomne.   
Adresse

Hjerlhedevej 14

7830 Vinderup

Kontakt

E-mail:info@hjerlhede.dk

Telefon:9611 5030

Stenalderen på Hjerl Hede

Frilandsmuseet Hjerl Hede har lavet en rekonstruktion af en stenalderboplads fra år 2800 f.Kr. Her har man eksperimenteret med produktion af flinteredskaber, keramik, garvning af skind, fremstilling af tøj, våben med videre. Hver sommer under levendegørelse af museet er bopladsen beboet for at vise, hvordan dagliglivet på en boplads kan have formet sig for ca. 5000 år siden.

Det kan du også opleve på Hjerl Hede

På Frilandsmuseet Hjerl Hede kan du opleve fortiden, historien og stemningen på landet i forgangne tider. Oplev værkstederne, butikkerne og det historiske miljø kommer til live under levendegørelsen i højsæsonen sommer og op mod jul. På frilandsmuseet kan du gå rundt i de spændende, gamle bygninger og blive en del af historien. Her kan du se husflid og håndværk i vores tipoldeforældres landsby. Desuden kan du se andelsmejeri, skov- og mosebrugsmuseum, landbageri og håndværkerbygninger fra da mekaniseringen startede.

Stifteren, erhvervsmanden H. P. Hjerl Hansen, var interesseret i at bevare de gamle håndværkstraditioner og skikke, som han betragtede som en væsentlig del af dansk kulturarv. I 1930 fik han derfor Jyllands ældste bondegård, Vinkelgården, flyttet til det jyske hedeområde. På den måde grundlagde han Frilandsmuseet.

I madpakkehuset ved den historiske legeplads kan du spise din medbragte mad. Du kan også nyde et lækkert måltid mad på Restaurant Skyttegaarden.

På frilandsmuseet kan du også finde en touchskærm med turistattraktioner, overnatningsmuligheder, kort med mere over Holstebro Kommune.

Læs mere om Oldtidsvejen.

 

 

 

 

 

 

Adresse

Hjerlhedevej 14

7830 Vinderup

Facilities

Håndværk

Kulturhistorie

Frilandsmuseum

Aktivitetsmuligheder for børn

Hund er tilladt

Servicehund tilladt

Medbragt mad er tilladt

Museet rummer levendegørelse

Museumsbutik/Kiosk

Parkeringsplads for busser

Restaurant/Cafe

Johanneskors

Historisk museum

Veterankøretøjer

Landbrugsmuseum

Måske også interessant for dig:

Se mere
Sidst opdateret af
VisitNordvestkysten, Holstebro