©  Foto:

Holstebro Museum

Holstebro Museum formidler natur- og kultur- og lokalhistorie for Holstebro-egnen. Samlinger og udstillinger fortæller historien fra oldtid til nutid.

Her kan du fordybe dig i stenalder, bronzealder, jernalder og vikingetid samt lokalhistorien om Holstebro som handelsby, tobaksindustrien og Birns Jernstøberi. Der er desuden særudstillinger om aktuelle begivenheder.

 

Det kulturhistoriske museum i Holstebro fortæller Danmarks historie på vestjysk.

Museet er genåbnet med 14 udstillinger – 14 fortællinger, man selv kan gå i opdagelse i. Alle fortællingerne er knyttet til Holstebroegnen. Udstillingerne gør dig klogere på sammenhænge mellem det vestjyske og verdenen. For eksempel handler en af udstillingerne om den tidlige stenalder på egnen og i større perspektiv.

Det Eventyrlige Loft er navnet på den nye permanente udstilling. Her bliver du overrasket og udfordret af den imponerende collage. Museet byder på sanselige oplevelser, og du kan interagere både analogt og digitalt. Samtidig er der også plads til den traditionelle museumsoplevelse, hvor du kan fordybe dig i emnerne.

En vigtig del af Holstebros lokalhistorie handler om handel, tobaksindustri og jernstøberi. Disse emner fordyber museet sig også i. Et helt rum er dedikeret til jernstøberiets fabrikshistorie, som går helt tilbage til 1862 i Holstebro. Her fortæller 11 personer historien, og du kan høre lyde fra fabrikken, som befandt du dig midt i hverdagen på fabrikken. På den måde formidles industriens fortid og nutid på museet.

En hverdag på trods-udstillingen fortæller om besættelsen under 2. verdenskrig, modstandskampen og dagliglivet.

Holstebro Museum har tematiske særudstillinger, som kan ses i to år. Udstillingernes emner går på tværs af tiden. Det kan f.eks. være tro på tværs af tiden fra ældste stenalder og til i dag. Museumsgæsten bliver konfronteret med, om han/hun tror. Således bliver historiske emner aktuelle og tager del i debatten.