GeoparkVestjylland
Poesigaarden

Poesigaarden v/ Else Husted Kjær

Else Husted Kjær er født i 1948. Hun er billedkunstner, digter og foredragsholder, som har studeret litteraturhistorie i 5 år på Århus Universitet.

I 1970 fik Else Husted Kjær sin debut som billedkunstner og i 1988 som digter. Af en Kunst-kritikker fik maleren titlen ” De lyse dages maler ” Dette går fint i tråd med Else Husted Kjærs ønske om, at bruge kunsten til at ” løfte ” mennesket op i lyset- så eventyret – og poesien i de smukke landskaber herude mod vest – kan finde plads i alles hjerter. For:

Poesi er som en lille fugl, der bor i dit hjerte. Kysser dig blidt. Uden den vil du dø!

På sine daglige vandreture langs Nissum Fjord finder kunstneren inspiration til sine oliemalerier.

De friske vinde – især fra nordvest – og med Nissum Fjord liggende lige i Poesigaardens baghave – og som med sine ofte skiftende farver og belysninger - danner de allerbedste rammer for inspiration og glæde for maleren. Kun 4 km borte - lige på den anden side af fjorden - ligger Torsminde mod vest, og de hvid/grønne klitter, der holder Vesterhavet væk fra det skrøbelige land mod øst. At bo så tæt ved fjor og hav – betyder jo også – at man virkelig oplever vejrets omskiftelighed. Lige fra den blideste brise, der nænsomt kærtegner kunstnerens kind – til det hårde og barske, hvor der ” virkelig er sus i skørterne ”!

Mod øst ligger marker og enkelte gårde spredt i landskabet, der især i gamle dage, ikke viste stor gavmildhed over for bønderne. Et gammelt mundheld sagde nemlig: ” Herre Gud - er du fra Nees, vil du ikke ind og ha´ en mellemmad ”!

Landskabet her betyder alt for Else Husted Kjær, som inspireres af alle de farvesymfonier og malerier, der hele tiden skifter og er i landskabet. Fuglene, der om frie tanker – flyver i det åbne landskab- fortæller også givende historier! Men også det store himmelrum – kosmos – og ikke mindst alle stjernerne er med til at farve malerens palet. Hver stjerneklar aften holder ” Karlsvognen ” nemlig for døren – parat til nye eventyr!

Landskabet – fjorden – den store himmel her mod vest - farver kunstnerens sind. Det er alt dette, der er inspirationen i hendes malerier og digte.

Billedkunstneren har 2 valgsprog:

1 Man skal altid ha´ tid til en kop kaffe! Og 2: Hold fast i dig selv og Vor Herre!

Else Husted Kjær udstiller både i Danmark og i udlandet.

Adresse
Sandbækvej 12, Nees
7570 Vemb

Web
www.poesigaarden.dk

Email
else@husted... 

Telefon
+45 9788 4066
+45 5190 4066