©  Foto:

Iskunsten "Juleuniverset"

Gå på opdagelse i juleuniverset 

Hvis der er en tid på året, hvor tiden samtidig kan gå alt for langsomt og utroligt hurtigt, er det ved juletid. Mens familiens børn venter utålmodigt og tæller de pinefulde minutter indtil juleaften, kan mange voksne have svært ved at ved at nå alle de tusind ting, som skal nås, før det overhovedet kan blive jul. 

Inspireret af det, er Iskunstens nyeste udstilling en kronologisk fortælling om at gå igennem vinteren og nå frem til julehyggen. 

Fortællingen starter i den magiske vinterskov, hvor skovens mange dyr gemmer sig. Vinterlandskabet byder på skønne detaljer med den hyggelige landsby, skøjeprinsessen på den frosne sø og skovhuggeren, der skal levere juletræer til tusindvis af hjem. 
Indenfor brænder de krystalklare flammer i kaminen, og i døren til stuen hænger den smukke mistelten, der indbyder til et julekys. 
Julemiddagen kan nydes om det fint pyntede bord, det smukke træ byder op til dans, og Rudolf er klar med Julemanden i sin kane. 

Nu kan det bare blive jul! 

 

"Juleniverset" er skabt af Anne Marie Nielsen, Peter Hausgaard og Erling Ransborg. 

Oplev udstillingen i perioden 18.11.2023-14.01.2024 

Iskunsten har åbent alle ugens dage kl. 11-17. Der kan være ændringer i dagene omkring jul og nytår - find de aktuelle åbningstider her.