GeoparkVestjylland
Geopark Vestjyllands - fødevarepris

Geopark Vestjyllands Fødevarepris

På Ausumgaard er der velfærdsgrise med krølle på halen, en lille gårdbutik og visionen om et Kraftcenter for fødevarer, uddannelse og oplevelser.

Geoparkens fødevarepris er en årligt tilbagevendende markering af personer og virksomheder i Geopark Vestjylland, der gør en særlig indsats for udvikling og promovering af lokale fødevarer. Det er borgerne, som indstiller kandidaterne. I 2016 blev prisen tildelt Margrete Moore, som siden 2012 har været på en mission for at lære danskerne at spise taskekrabber.

Magrete har gennem virksomheden Fish & Moore og Café Sommerfisk lavet kurser og restauration samt solgt krabber gennem hendes webshop. Hun tilbereder gerne fisk og skaldyr i nye fortolkninger og arbejder desuden på at få yderligere lokale fiskespiser gjort synlige samt lære folk at spise dem – herunder konk-snegle og hjertemuslinger.

Margrete har også været en aktiv deltager på havnen i Thorsminde med hendes pop-up restaurant, deltaget i TV-programmet ”Price inviterer” og promoveret taskekrabber som produkt til bl.a. Skagen Food og Jeka Fish.

Hun har deltaget i flere udviklingsforløb for lokale turismeaktørert, samt i Regional Madkultur i Vestjylland.

Margrete har deltaget på torvemarkeder og ikke mindst i FOOD’s local cooking konkurrencer i Midtjylland. Endelig har Margrete udviklet samarbejdet med lokale fiskere om fangst af fisk til hendes forretning. Hun har desuden medvirket til at Jeka Fish i samarbejde med Hitramat i Norge starter produktion af taskekrabber, og i den forbindelse der laves nyt produktionsanlæg på havnen i Lemvig og ansættes op til 40 medarbejdere.

Geopark Vestjyllands Fødevarepris blev overrakt i ”Samtalekøkkenet” under SANSE-festivalen i Struer lørdag d. 13. august af TV-vært og sundhedsskribent Christian Bitz. Prisen er på 10.000 kr til markedsføringsindsats. Margrete var både meget glad og overrasket over at få prisen og siger bl.a. ”At det blev mig, i det yderste syd-vestlige hjørne af geoparken, er jeg stolt over”.

Følg med på Facebooksiden Geopark Vestjylland, når vi lancerer fødevareprisen næste gang.