GeoparkVestjylland
Maagaard Glasværk

Maagaard Glas v/ Agnete Maagaard

Agnete Maagard er født i Bonnet i 1958. Hendes glaskunst har vundet anerkendelse i kongehuset og i New York og Chicago, hvor hun udstiller.

Hun er født og opvokset midt i den storslåede vestjyske natur tæt ved havet, i en slægt, hvor visioner og idéer altid har været den drivende kraft.

Hendes slægt er opvokset i Vestjylland og i flere generationer har familien været foregangsmænd inden for andelsbevægelse med oprettelse af lokal friskole, forsamlingshus, foderstofforening, andelsmejeri, brugsforening og daghøjskole. Hendes mor oprettede en af de første daghøjskoler i landet.

Agnete Maagaards opvækst har præget hende med ydmyghed, respekt og vilje til at gå foran og se muligheder. Hun mener selv at det er de vestjyske værdier, der har gjort hende til den kunstner, hun er. Også naturen på egnen; havet, blæsten og det barske landskab har givet hende stærke rødder for: ”De stærkeste rødder har træer i blæst!“

Agnete Maagaard er uddannet kunsthåndværker og håndarbejds- og billedkunstlærer og har undervist på højskoler og daghøjskole indtil hun i 1999 fik hun eget værksted og galleri.

Hendes værksted ligger i Bøvlingbjerg tæt ved Vestkysten og Nissum Fjord. Her inspireres hun og eksperimenterer og udforsker glasmaterialet med dets utømmelige muligheder.

Agnete Maagaard bruger glasset til at fortælle historier og bruger det som penselstrøg på sin palet. Hun arbejder ud fra temaer som hun inspireres af gennem sit spændende liv. Hvert stykke glaskunst er et unika og derfor er temaerne i konstant udvikling og der arbejdes altid med nye muligheder.

Hun arbejder med balancen mellem at kunne styre og ikke kunne styre. Hun ser hvad der sker med glasset og videreudvikler det derfra. En af hendes vigtigste sparringspartnere er lyset. Hun arbejder med kontraster og finder det spændende at sammensætte og udforske det skulpturelle formunivers.

Samtidig arbejder hun med modsætningsforhold og spændingen mellem tyngde/lethed, massivitet/transparens, lys/skygge, skrøbelighed/robusthed. Hun arbejder med glasset som et maleri og derfor ender det ofte som et maleri, der kan hænge på væggen. Det tilbagevende motiv er det vestjyske landskab med havet, lyset og de store vidder.

I 2009 besøgte Dronning Margrethe galleriet i Bøvlingbjerg. Billedet viser kunstværket Bakkers og bølgers land, som hun designede, som den officielle gave fra Lemvig Kommune til Dronning Margrethe i forbindelse med besøget. Kunstværket er inspireret af Lemvig kommunes slogan af samme navn. Det er en stofe fra Thøger Larsens digt om Lemvig.

Agnete Maagaard har lavet fade til det danske kokkelandshold og en gave til Kronprinsesse Mary. Hun har lavet en stor kirkeudsmykning til Dybe Kirke.

Galleriet er altid åbent efter aftale.

Adresse
Tangsøgade 36
7650 Bøvlingbjerg

Web
www.maagaardglas.dk

Email
info@maagaardglas.dk

Telefon
+45 9788 5553
+45 6127 7154