GeoparkVestjylland
Kirsten Klein

Kirsten Klein

Kirsten Klein er født 18. januar 1945 i Stockholm og har virket som selvstændig fotograf siden 1970.

Kirsten Klein er uddannet som portræt- og museumsfotograf i 1966. I sine fotografier skildrer hun landskaber præget af årstidernes gang, vejrets skiften, menneskets dyrkning og naturens bearbejdning. Hun bor på Limfjordsøen Mors og henter mange af sine motiver fra naturen heromkring.  

Kirsten Kleins kunstneriske virke er præget af et naturromantisk syn, og ofte er naturen skildret i et let melankolsk og meget smukt udtryk. Hun skildrer naturens kræfter, når vinden tager fat og samspillet mellem naturens elementer vand, luft og jord.

I flere af hendes billeder ser man, hvordan skyerne spiller en betydning for stemningen i billedet. Det kan være lavt hængende skyer, der som en tåge indhyller landskabet i en tung dyne, eller store dramatiske skyer, der rejser sig massivt i horisonten. Nogle gange er det rene skymotiver, fordi skyerne kan give et abstrakt udtryk, der viser skyernes former og stoflighed.

Overgangen mellem nær og fjernt og hele den rigdom af gråtoner, der ligger mellem den sorte skygge og det hvide lys, er det, der optager Kirsten Klein. Hun er en følsom æstetiker, hvilket afspejler sig i hendes kærlighed til at portrættere eksempelvis et dødt vindblæst træ under månen på en måde, der gør det uendelig smukt.

I sommeren 2008 rejste Kirsten Klein med Hans Edvard Nørregård-Nielsen med skonnerten Mira gennem Limfjorden for at samle materiale til et stort bogværk om Limfjordsegnen. Hans Edvard Nørregård-Nielsen fortæller om Limfjordens betydning som litterært og kunstnerisk arnested, og bogen bliver en kærlighedserklæring til egnen. Undervejs taler Hans Edvard Nørregård-Nielsen med Kirsten Klein om Limfjorden som motiv og Limfjorden før og nu. I 2012 udkom bogen Limfjorden med fortællinger af Hans Edvard Nørregård Nielsen og stemningsmættede fotografier af Kirsten Klein.

Kirsten Klein er medlem af Kunstnersammenslutningen Corner.