Indsander klit

Stråsø Plantage

I STRAASØ PLANTAGE er der muligheder for at bade, samle bær og overnatning på lejrplads. Mountainbike cykling og ridning samt hestevognskørsel er tilladt. Fotoet viser en "levende" indlandsklit.

Stråsø Plantage udgør en væsentlig del af et af landets største skov og hedearealer. Der er stilhed i området, da der kun er få huse og veje.

Der findes 3 afmærkede ruter i området. Den ene går igennem Geosite Sdr. Vosborg Hede området. Hvis man er kørestolsbruger har vandreruten Lystbækturen en kørestolsvenlig rute. Hunde er velkomne i området og skal føres i snor for at tage hensyn til andre skovgæster samt skovens dyreliv.

Man kan plukke tyttebær på hederne i slutningen af i august. Den sidste hele weekend i august er skovvejene derfor åbne for bilkørsel. Der er også mulighed for at gå på svampejagt. Svampesæsonen afhænger bl.a. af nedbørsforhold. I de gode svampeår kan du finde gode spisesvampe som kantareller og rørhatte.

Ved Skelvej er der er en børnevenlig badesø i det nordvestlige hjørne af plantagen (se kortet nedenfor). Da vandstanden er afhængig af grundvandstanden, kan det dog knibe med vanddybden i tørre sommerperioder.

Der er ingen fisk i søerne da de med jævne mellemrum tørrer ud. Lilleåen er en del af Storåsystemet, som er et af landets vigtigste laksevandløb. I Lilleåen findes de almindelige fiskearter bækørred, stalling, laks og ål.

Ridning og kørsel med hestevogn er generelt tilladt på veje, spor og brandlinjer.

Der er lavet en afmærket bane til mountainbike kørsel i kuperet terræn øst for Sdr. Vosborg hede.

Der findes to lejrpladser i området - ved Lystbækgård og Ulborggård (se kortet). Pladserne har vand, toilet, borde, bænke og grillmulighed. Pladserne skal reserveres for at man har fortrinsret til brugen af dem.

Find flere oplysninger på Naturstyrelsens hjemmeside

Del denne side

Kontakt

Adresse
Raastedvej
7500 Holstebro