den 16. - 22. september 2019

Geologiens Dage

den 16. - 22. september 2019

Spændende oplevelser i Geoparken

Geopark Vestjylland afholder geologiens dage i perioden 16. til 22. september 2019 i samarbejde med en række af geoparkens partnere. Der vil være mulighed for at opleve forskellige sider af geoparkens landskab, natur og kulturhistorie. Se nærmere under de enkelte arrangementer.

Geologiens Dage er en årligt tilbagevendende begivenhed, hvor geologer, naturvejledere, museer og mange andre frivillige over hele landet står parat med tilbud om ture, rundvisninger og udstillinger i hele landet. Der er oplevelser for alle aldre i geologiens verden. På Geologiens Dage kan du opleve, hvordan geologien og samfundet spiller sammen.

De mange arrangementer giver tilsammen et glimt af Danmarks geologiske historie gennem 1 1/2 milliard år – fra Bornholms granitter, over kalk- og molerklinter i syd og nord til istidens landskaber og nutidens aktive kystdannelser. Den geologiske historie er vævet tæt sammen med dyre- og plantelivets udvikling, som vi i Danmark kan følge gennem mere end 500 millioner år. Flere af arrangementerne på Geologiens Dage handler derfor også om livet i tidligere jordperioder, som vi kender det gennem de mange forsteninger, der er bevaret i de geologiske aflejringer.

Se en oversigt over alle arrangementerne her.