Skærum Mølle

Skærum Mølle

Skærum Mølle har gennem årene haft stor historisk betydning for området. I dag er det folkeuniversitetscenter.

Historisk har Skærum Mølle via beliggenheden ved Lilleåen haft mange forskellige udviklingstrin: Vandmølle, brændevinsbrænderi, et af Vestjyllands betydeligste teglværker og Skærum Andelsmejeri. Hertil kommer Skærum Bro med overgangssted over Storåen, krohold og postsamlingssted gennem århundreder.

Den 14. april 1986 stiftedes som selvejende institution Fonden for Folkeuniversitetscenteret Skærum Mølle, med følgende formål: At fremme idéen om Folkeuniversitetet som bindeled mellem videnskab, kunst og samfund — at oprette og drive Skærum Mølle som udviklingscenter for folkelig og åben universitetsundervisning — samt ud fra Folkeuniversitetets formål at udbygge samarbejdet med andre institutioner på uddannelsesmæssige og forskningsmæssige områder.

Man kan deltage i en rundvisning på området, hvilket indebefatter en rundgang i centerets bygninger, mens der bliver fortalt om Skærum Mølle og Folkeuniversitetscenterets historie. Til rundvisningen hører et besøg i Den gamle Brugs, i Teglværksmuseet og i Per Kirkebys teglstensskulptur Huset for Sten og Stjerner.

Del denne side

Kontakt

Adresse
Skærum Møllevej 4
7570 Vemb

Web
www.skaerum.dk

Email
kontor@folkeuniversitetscenteret.dk

Telefon
+45 9748 1322