Planetstien i Lemvig

Planetstien i Lemvig

Når man følger PLANETSTIEN ved Lemvig, kan man lave en konkurrence om, hvem der kan huske den næste planet, hvem der kan finde den og ca. hvor stor den er.

Skalamodellen af solsystemet er lavet i målestokken 1:1 milliard. En række skulpturer i granit og bronze er opstillet i landskabet langs Limfjorden og viser f.eks. hvor stor solen er i forhold til jorden.

Tæt på Lemvig Museum i vejsvinget i Vesterbjerg står Solen. Den store bronzekugle viser solens størrelse med en diameter på 1,39 m. hvilket svarer det at den i virkeligheden har en diameter på 1.391.000 km. På solen findes der et digt af Thøger Larsen. Herefter følger jagten på Merkur, forbi Venus og Halleys komet, som markeres af en buksbomhæk i plænen til højre for stien. Snart herefter møder man Jorden med Månen, Mars, dværgplaneten Ceres og Jupiter. Ved Vinkelhage kommer man forbi Saturn med ringene.

Derefter bliver der langt mellem planeterne og her kan det være en fordel at have en cykel med. Uranus står på stranden et stykke nord for feriecentret og lystbådehavnen samt på Søgårdevejen. Ude på det flade Gjeller Odde finder man Neptun, den yderste planet i vort solsystem, og dværgplaneten Pluto. Fordi Pluto har en oval bane er den vist i tre positioner.

Planetstien er udført af astronom Ole J. Knudsen og billedhugger og arkitekt Claus P. Navntoft. Stenhuggerarbejdet er udført af Ejgil Westergaard, og bronzestøbningen er lavet af Leif Jensen.

Folder med kort (182 kB pdf)

 

 

Del denne side

Kontakt

Adresse
Lemvig Museum
Vestergade 45
7620 Lemvig

Web
www.lemvigmuseum.dk

Email
lemvigmuseum@post.tele.dk

Telefon
+45 9782 0025