Kystcentret Thyborøn

Kystcentret

På kystcentret formidles viden om kysten og de kræfter fra vand og vind, der er med til at forme den jyske vestkyst.

Se hvordan man arbejder på at beskytte kysten mod havets vældige kræfter. Du kan med egen krop være med at skabe bølger og strømme og forstå, hvilke teorier der ligger bag. Der er også en installation, der viser, hvordan vandet har hævet og sænket sig gennem tid og en anden viser, hvordan isen har været med til at forme landskabet. Du kan også se de forskellige sten man kan finde i det vestjyske og lære noget om, hvor de kommer fra.

I krybdyr zoo kan du se dyrene, der er typiske for den vestjyske natur. Du kan også besøg bunkeren og høre historien om den danske spion, kendt under navnet "Skildpaddespionen".

Udenfor kan du besøge kystlegepladsen på 3.000 m2, som er opbygget efter Kystcentrets motto "Sand, Vand og Forstand". Du kan her lære om Kystlivreddernes arbejde og forberede dig til et besøg på de danske strande, hvor du har større forståelse for de stærke naturkræfter, der råder her.

Prøv Danmarks første revlehulssimulator, hvor du kan mærke havets farlige strømme under sikre forhold. På legepladsen kan du besøge dyrene i klappezoo og hilse på geder, dværgkaniner og marsvin. Du er velkommen til at tilbered din medbragte mad på grillen og spise i den store grillhytte med plads til over 50 personer.

 

Del denne side

Kontakt

Adresse
Kystcentret Thyborøn
Kystcentervej 3
7680 Thyborøn

Web
www.kystcentret.dk

Email
mail@kystce...

Telefon
+45 9690 0200