Jens Søndergaard Museum

Jens Søndergaard Museum

Børn er velkommen på JENS SØNDERGAARD MUSEUM i Bovbjerg, hvor man selv kan få lov til at tegne skitser og male inspireret af de kraftige farver og den sansende tilgang, som kunstneren selv havde.

Ekspressionisten Jens Søndergaard lavede malerier der også ofte appellerer til børn. Det vigtigste for ham var farvekraften, udtrykket – og ikke mindst det sanselige. Derimod var detaljerne og perspektivet ikke helt så vigtige. ”Hvis et kunstværk ikke er følt, er det tomt og kedeligt” ,  har Jens Søndergaard engang udtalt. Den sansende og farvefokuserede tilgang er en god indgangsvinkel for mange børn til det at male.

Skoleklasser fra et stort opland kommer gerne til rundvisning og skitsetegning. Efter et hold er der altid nogle børn, der ikke kan løsrive sig. De er optaget af malerierne og skitsetegningen. Først er de lidt usikre på museumsbesøget, så udforsker de malerierne; det kan være en blå hest, Skt. Hans bålet, de kantede, tunge figurer eller stemningen i et maleri. Det, de bliver fascinerede af er de enkelte elementer, kompositionen, perspektivet - eller manglen på samme - og af at få det ned på papir.

Både børn og voksne er velkomne til at komme og tegne skitser.  Så for dem der har lyst til at prøve kræfter med skitsetegning har de muligheden for det. Der er papir og farver til fri afbenyttelse. At tegne skitser på Jens Søndergaards Museum drejer sig om at turde slippe sig selv og leve sig ind i en anden verden. En verden hvor vi genkender mange elementer, men får dem præsenteret på en anden måde.

Det at tegne skitser kan hjælpe en til at finde ro og dermed blive bedre til at tage imod kunstoplevelsen. Man glemmer tiden, sanser og lærer at opleve billeder på en ny måde. Måske bliver man inspireret til at arbejde videre med tegning, måske har man bare haft en uforglemmelig dag på Jens Søndergaards Museum helt ude ved havet.

Del denne side

Kontakt

Adresse
Jens Søndergaard Museum
Transvej 4
7620 Lemvig

Web
www.jenssoendergaard.dk

Email
jsm@nypost.dk

Telefon
+45 97895254