Fortryllende fortællinger ved Nissum Fjord (2 dage)

Dag 1: Vi starter ved Folkeuniversitetscenteret Skærum Mølle med en guidet rundtur i Per Kirkebys hus for Sten og Stjerner, Teglværksmuseet og Den Gamle Brugs. Herefter vil der være frokost med lokale råvarer og introduktion til dagens vandreprogram.

Vi kører i egne biler til Harpøth Havn, hvorefter vandringen begynder til Fugletårnet i Gørding. Undervejs fortælles om naturen og livet på og ved fjorden. Vi aflægger det Lille Fjordhus i Gørding et besøg, hvor der er rig mulighed for at se og høre om fjordfiskeri og rørhøst. Evt. besøg i Gørding Kirke. Rutens længde: 10 km. Efter at være vendt tilbage til Folkeuniversitetscenteret Skærum Mølle tilbydes en kop kaffe, og derefter er der mulighed for at deltage i en yogatime inden aftensmaden, hvor gæster fra lokalområdet deltager. Aftenen afsluttes med et oplæg om stjerner efterfulgt af stjernekiggeri – afhængigt af vejret.

Dag 2: Vi starter med morgenmad på Folkeuniversitetscenteret Skærum Mølle og introduktion til dagens vandreprogram. Herfra kører vi i egne biler nord om Nissum Fjord til Thorsminde, hvor dagens vandring på 6-8 km indledes. Turen går til Dødemandsbjerget syd for Thorsminde, hvor vi vandrer på klittoppen med udsigt til Nissum Fjord mod øst og Vesterhavet mod vest. Undervejs fortælles om de to linjeskibe St. Georges og Defences forlis, som danner baggrund for Strandingsmuseet St. George. Efter frokosten på museet tager vi en guidet tur rundt i Thorsminde, bl.a. til Nordmolen, ser på kystsikringer og Thorsminde Kirke. På hjemvejen syd om Nissum Fjord besøger vi Helmklink og med udsigt til den fredede Fjandø. Turen er i alt 3 km. Dagen afsluttes med øl/vand og sandwich på Folkeuniversitetscenteret Skærum Mølle. Guide: Jytte Paarup.

Som afslutning på en begivenhedsrig dag tilbydes en times yoga af erfaren yogainstruktør. 

Turene krydres med en fortælling om stjernebilleder under åben himmel ved astronom fra Aarhus Universitet.

Dato:  

Onsdag den 18. - torsdag den 19. juli 2018  eller                     

Lørdag den 15. - søndag den 16. september 2018 (vælg dato i kalenderen her på siden).     

Tid: Ankomst og indtjekning første dag kl. 9.00-10.00. Senest afrejse næste dag kl. 16.00.

Pris: 1.995,- pr. pers.

Download folderen om Vandreture ved Nissum Fjord

Booking

Fortryllende fortællinger ved Nissum Fjord (2 dage)

Startdato Vælg en dato ovenfor
Slutdato
Antal 1.995,00 DKK
Pris total 0,00 DKK
Samson Travel is the technical tour operator and a member of the travel Guarantee Fund/ Rejsegarantifonden - no. 1999
Samson Travel, Havnepladsen 5A, 9900 Frederikshavn, CVR: 31 37 36 62

Skærum Mølle

Skærum Mølles historie går tilbage til middelalderen. Stedet har i tidens løb hørt under både Tvis Kloster og herregården Nørre Vosborg. I dag er de smukke bygninger rammen om Folkeuniversitetscenterets virksomhed, der er baseret på folkeoplysende formidling af forskningens metoder og resultater. Alle er velkomne til at deltage i foredrag, seminarer og ekskursioner, hvor videnskabsfolk og andre med specialviden præsenterer deres arbejde og resultater.
Kontakt
Folkeuniversitetscenteret Skærum Mølle
Skærum Møllevej 4
7570 Vemb
Tlf.: +45 97 48 13 22
Mail: kontor@folkeuniversitetscenteret.dk
www.skaerum.dk